Splošni pogoji poslovanja

Veljavnost pogojev

Pogoji, ki jih določa ta dokument, veljajo izključno samo za spletno stran www.icona-fashion.com. Določeni so vsi pogoji za nakup proizvodov na tej strani. Za uporabo te spletne strani in naročanja produktov preko te strani, se zavedajte, da vas zavezujejo »Pogoji nakupa in Politika varstva podatkov«. V kolikor se ne strinjate z našimi »Pogoji nakupa in Politiko varstva podatkov«, te spletne strani ne smete uporabljati. Spletna stran www.icona-fashion.com lahko spreminja pogoje poslovanja, morebitne spremembe bodo na voljo na naši spletni strani.

S spremembami poslovanja, se mora kupec sam seznaniti, spletna stran www.icona-fashion.com ni dolžna kupca sproti obveščati o morebitnih spremembah.

Prodajo blaga preko spletne strani www.icona-fashion.com izvaja FAM Fashion d.o.o., ki je registrirano pod matično številko: 8715068000, z davčno številko SI98915959 in je davčni zavezanec.

 

Podatki kupca

Vaše informacije ali osebni podatki, ki nam jih posredujete, se obdelujejo v skladu s Politiko varstva podatkov. Z uporabo te spletne strani, se zavezujete, da so vse informacije in podatki, ki jih navajate, resnični. Več o tem si lahko preberete na strani Politika varstva zasebnosti.

 

Lastnosti in nastanek pogodbe

Pogodba med spletno stranjo www.icona-fashion.com in kupcem se vzpostavi, ko prejmemo vaše naročilo, ne glede na to ali je naročilo že bilo plačano ali ne. V kolikor je iz vaše strani že prišlo do plačila, mi pa vam zaradi tehničnih razlogov  naročila ne moramo dostaviti oz. so pošle zaloge, vam že plačana sredstva v celoti povrnemo.

Ko končate naročilo, vas o tem obvestimo na vaš elektronski naslov, da smo vaše naročilo prejeli. Potrditev o odpremi vašega naročila, prejmete isto na vaš elektronski naslov, ko je vaše naročilo pripravljeno za pošiljanje. Pogodba se nanaša le na tiste izdelke, katerih odpremo smo potrdili v Potrdilu o odposlani pošiljki in smo vam dolžni dobaviti samo tiste artikle, ki so bili predmet pogodbe.

 

Uporaba spletne strani www.icona-fashion.com

Kupec se zavezuje, da bo spletno stran uporabljal le za veljavna naročila. V primeru napačnih in goljufivih naročil, si pridržujemo vse pravice, da naročilo prekličemo in v primeru zlorabe obvestimo pristojne organe. Kupec se prav tako zavezuje, da pošlje pravilne podatke (osebni podatki, poštni naslov, naslov za dostavo blaga, elektronski naslov in druge kontaktne podatke).Kupec se strinja, da lahko uporabimo zgoraj navedene podatke, da stopimo v kontakt z njim, v kolikor je potrebno dodatna komunikacija pri oddaji naročila. Z odjo vaših osebnih in kontaktnih podatkov, se zavezujete, da ste stari nad 18 let in da imate vse pravice o sklepanju pogodb.

 

Popravljanje napak pri vnosu podatkov kupca

V kolikor ste pri registraciji naredili napako pri vnosu vaših opsebnih/kontaktnih podatkov, lahko vaše napake popravite s klikom na »Moj račun«. V kolikor je naročilo že bilo oddano in ste se npr. Zmotili pri vnosu naslova za dostavo, lahko tovrstne tehnične težave sporočite na naš elektronski naslov info@icona-fashion.com.

 

Zavrnitev obdelave naročila in razpoložljivost artiklov

Vsi artikli so odvisni od njihove razpoložljivosti. V kolikor pride do morebitnih težav v zvezi z dobavo artiklov oz če le-ti niso več na zalogi, vas bomo o tem ustrezno obvestili. Vedno si pridržijemo vse pravice, da na spletni strani www.icona-fashion.com spremenimo katerikoli izdelek, ga s spletne strani odstranimo, spremenimo njegov opis, vsebino, prikazane slike, itd. Za prej navedene morebitne spremembe, ne nosimo nikakršne odgovornosti do kupca, uporabnika te spletne strani, ali do katere koli tretje osebe. Vedno bomo storili vse, kar je v naši moči, da do odpovedi naročila ne bo prihajalo, vendar zaradi poteka zalog oz katerih koli drugih okoliščin, obstaja možnost, da naročilo prekličemo. V tem primeru prav tako ne nosimo nikakršne odgovornosti do kupca, uporabnika te spletne strani, ali do tretje osebe, četudi je bilo Potrdilo naročila že poslano.

 

Dostava in nezmožnost dostave

V kolikor je naročilo sprejeto v normalnih okoliščinah (6. člen), si prizadevamo, da odpošljemo naročilo naslednji dan, ko prejme kupec Potrdilo naročila na svoj elektronski naslov. Čas dostave je nato še odvisen od našega pogodbenega partnerja.

Dostavo za spletno trgovino www.icona-fashion.com opravlja podjetje za dostavo paketov GLS Slovenija na naslov, ki ga navedete ob naročilu, priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času.

Cena dostave na področju Slovenije znaša 3.5 € z DDV. Naročila, prejeta med delovniki do 12.00 ure s plačilno kartico ali s plačilom po povzetju v ICONA trgovini v Celju, bodo odposlana istega dne in dostavljena naslednji delovni dan. Naročila s plačilom po predračunu, bodo odposlana še isti dan, če bo plačilo vidno do 12.00. ure med delovniki. Ostala naročila bodo odposlana naslednji delovni dan in dostavljena 1-3 delovnih dni za tem. Naročenih izdelkov ne pošiljamo ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Rok dostave za vsa naročila je 1-3 dni, razen v izrednih okoliščinah. Izredne okoliščine vključujejo vremenske razmere, gneče zaradi velikega števila naročil v letnih časih in drugih okoliščin, ki lahko povzročijo zamude pri dostavi. Ne moremo vplivati ​​na izredne razmere, vendar se v takih primerih trudimo, da kupca takoj obvestimo o morebitnih zamudah pri dostavi paketa. Prosimo vas, da nam zaupate svojo mobilno telefonsko številko in svoj e-poštni naslov, da vas bo GLS lahko obveščal o poteku dostave. Vaših osebnih podatkov GLS ne bo uporabil za noben drugi namen, razen za obveščanje o dostavi. Ko bo vaš paket v pripravi, vam bo dostavna služba GLS poslala SMS obvestilo. V tem sporočilu je povezava katera vam omogoča izbiro dostave po vaši želji:

  • dostavo v vaš najbližji GLS Paketomat (delujejo 24/7, plačilo s plačilnimi karticami brez provizij in skritih stroškov),
  • dostavo v GLS PaketnoTrgovino (OMV, Petrol, Tobačna 3DVA, BigBang,…),
  • dostavo na sekundarni naslov (npr. v službo ali drugam).
  • spremenite lahko datum dostave ali naslov za dostavo

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki oziroma boste o tem obveščeni po SMS in e-mailu. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne službe (01 500 11 90), ter njihov elektronski naslov (info@gls-slovenia.com). Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete od ponedeljka do petka med 7:30 in 19:00 uro.

V primeru vračila vam lahko omogočamo enostavno pošiljanje z naročilom na spletu in možnostjo hitre oddaje paketa na več kot 600 GLS lokacijah ali na vašem naslovu. Za pomoč pri vračilu v spletno trgovino na Pošljipaket.si preberite navodila ali pišite na info@gls-slovenia.com ali pokličite 015001190.

 

Cene in plačilo naročila

Vsi naši izdelki v naši spletni trgovini se prodajajo po določeni ceni, ne izključujemo pa možnosti napak pri določanju cen za posamezni artikel. V kolikor je bila v našem primeru storjena napaka pri določanju cen artiklov, vas bomo o tem obvestili na vaš elektronski naslov in vam pojasnili napako in dali možnost kupiti artikel po pravilni ceni oz možnost o odpovedi naročila. V  kolikor z vami ne bo mogoče stopiti v kontakt, do obdelave vašega naročila ne bo prišlo in bomo primorani naročilo preklicati, vaše plačilo pa povrniti na vaš transakcijski račun.

 

Nakup za registrirane uporabnike in goste

Na spletni strani je možen nakup za registrirane in neregistrirane uporabnike. Načeloma se od vas zahtevajo le podatki, ki so bistveni za obdelavo vašega naročila. V kolikor se ne želite registrirati, to ni potrebno za opravo nakupa.

 

Politika vračanja blaga

Vsak kupec ima pravico odstopiti od pogodbe v roku 14 dni brez navedbe razloga. Odstopni rok od pogodbe poteče v 14 dneh, ko kupec fizično prevzame naročilo, ki ga je opravil na naši spletni strani. Odstop od pogodbe se izvede z vašim obvestilom na elektronski naslov vracila@icona-fashion.com, kjer nas obvestite, da želite opraviti vračilo blaga. Vračilo blaga vrnete na lastne stroške s kurirjem na naslov: FAM Fashion d.o.o., Cesta pod Tržaška cesta 23, 2000 Maribor. Vračilo plačila vam bomo vrnili na vaš transakcijski račun v 8 dneh od prejetja vračila blaga. V primeru, da vašega vračila blaga ne prejmemo, lahko vaše vračilo plačila zadržimo do prejema blaga.

Vračilo je možno le v primeru, da so vsi artikli vrnjeni v enakem stanju, v katerem ste jih prejeli. V kolikor blago ni vrnjeno v stanju, ki ste ga prejeli (npr. če je izdelek uporabljen bolj, kot pa je bil odprt, za izdelke, ki niso v enakem stanju, kot ob dostavi, če so izdelki bili poškodovani, itd), potem bo vaše vračilo zavrnjeno in bo poslano nazaj na vaše stroške. Prosimo, da izdelke vrnete vključno z vso originalno embalažo, navodili in drugimi dokumenti, če obstajajo. Ob morebitni zavrnitvi vračila vas bomo obvestili na vaš elektronski naslov.

 

Intelektualna in grafična lastnina

Z uporabo naše spletne strani priznavate, da so vse avtorske pravice www.icona-fashion.com, blagovne znamke ICONA, ves grafični materiala, celotne vsebine in druge intelektualne pravice pridržane izključno samo nam kot njihov lastnik. Uporaba, zloraba in kopiranje je prepovedano in se lahko kaznjuje.

 

Komunikacija

Predpisi in določila, ki so v veljavi zahtevajo, da morajo biti nekatere informacije in obvestila v pisni obliki. Z uporabo te spletne strani se strinjate, da bo komunikacija z vami potekala po elektronski pošti.

 

Pravica do spremembe pogojev poslovanja

Pogoje poslovanja imamo pravico kadarkoli spremeniti. Za vas veljajo pogoji, ki so v veljavi v trenutku uporabe te spletne strani ali oddaje vsakega posameznega naročila.