Politika zasebnosti in varstvo podatkov

Politika zasebnosti

V podjetju FAM Fashion d.o.o. se zavedamo pomembnosti pravice do zasebnosti. Z osebnimi podatki naših kupcev ravnamo skrbno in odgovorno in z določili Evropske uredbe osebnih podatkov in Zakona o varstvu osebnih podatkov. Upravljavec osebnih podatkov je FAM Fashion d.o.o., kjer zagotavljamo, da osebne podatke kupcev in vse ostale podatke v zvezi s spletno trgovino www.icona-fashion.com ščitimo pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni. Vsa vprašanja v zvezi z obdelavo osebnih podatkov nam lahko pošljete na info@icona-fashion.com.

Obdelava osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalimi predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov. Za uspešno izvajanje pogodbe in izpolnjevanja zakonskih obveznosti moramo vaše osebne podatke temu primerno obdelovati z vašo predhodno privolitvijo. Na podlagi vašega soglasja lahko vaše podatke obdelujemo za namen neposrednega trženja, kjer lahko podano soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov kadarkoli prekličete.

Obdelava osebnih podatkov za izvajanje pogodbe

V primeru nakupa na spletni strani www.icona-fashion.com, je posredovanje vaših osebnih podatkov pogodbena obveznost. Vaše osebne podatke bomo za uspešno opravljeno pogodbo obdelovali le za namen izpolnjevanja pravic in obveznosti, ki se nanašajo na pogodbo, kot so: izvedba naročila, dostava naročila, itd.

Obdelava osebnih podatkov v zasebne interese podjetja

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na podlagi zakonitega interesa podjetja FAM Fashion d.o.o. Te podatke bomo uporabili samo v namene za boljši razvoj spletne strani www.icona-fashion.com, izboljšanja naših storitev in zagotavljanja boljše varnosti. Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za preprečevanje morebitnih kaznivih dejanj, reševanja sporov, pritožb ter pravnih zadev.

Uporaba, zbiranje in hramba osebnih podatkov

Zagotavljamo vam, da zbiramo samo tiste podatke, ki jih potrebujemo za učinkovito izvajanje pogodbenih obveznosti, učinkovitejšo prodajo in promocije naših izdelkov, v skladu z zakonodajo. Pri obisku spletne strani preko piškotkov obdelujemo podatke kot so: IP naslov, vsebine do katerih dostopate na spletni strani www.icona-fashion.com, čas trajanje obiska spletnih strani, analiza uporabnikov na spletnem mestu itd. S pomočjo piškotkov, si spletna stran zapomni vaše zgodovino brskanja, s čimer vam je prihranjen čas brskanja po spletni strani. Nastavitev piškotkov lahko spremenite ob vsakem obisku spletne strani in nastavite njihovo delovanje po vaši izbiri.

V primeru, da se registrirate na našo spletno stran in postanete naš registriran uporabnik, potem nam morate posredovati vaše osebne podatke. V primeru, da nam le-teh ne želite posredovati, potem ni možno postati registrirani uporabnik, vendar spletni nakup lahko kljub temu uspešno opravite. V kolikor ste se registrirali, potem soglašate, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo, prav tako soglašate, da lahko obdelujemo podatke o vaših nakupih (datum nakupa, količina nakupa, …). Ti podatki se uporabljajo izključno samo za namen vodenje vašega osebnega profila.

Ko opravite spletni nakup, potrebujemo za izvedbo naročila sledeče podatke: ime, priimek, naslov, mesto, poštna št., poštni naslov, kontaktni telefon, vsebino naročila, itd. Zgoraj naštete podatke potrebujeno za uspešno izvajanje pogodbe, t.j. dokončanje in potrditev naročila, priprava naročila, dostava, reševanje reklamacij, ter drugih obveznosti za uspešno opravljanje pogodbenih obveznosti. V kolikor ste izbrali način dostave preko našega pogodbenega partnerja, potem smo dolžni posredovati vaše osebne podatke našemu partnerju za uspešno opravljeno dostavo.

S prijavo na e-novice se strinjate, da vam pošiljamo tekoče novice o ugodnostih in novostih. S tem ste nam posredovali vaš elektronski naslov, na katerega vas bomo obveščali o naših novicah. V kolikor ne želite več prejemati naših novic, potem lahko s klikom spodaj vsakih novic kliknete na “odjava” in vas bomo pri naslednjih objavah izključili.

Vaše osebne podatke lahko zbiramo tudi preko nagradnih iger oz. preko promocijskih kuponov. Obdelava vaših osebnih podatkov bo potrebna za uspešno izvajanje nagradne igre in promocij, te podatke pa bomo uporabili za kasnejše tržne tehnike in analize. Nagradne igre, ki bodo potekale preko naših socialnih omrežjih, bodo vključevale osebne podatke (ime, priimek in naslov) nagrajencev. Ti podatki bodo objavljeni javno na naših platformah. S sodelovanjem v nagradni igri se strinjate s pogoji o uporabi vaših osebnih podatkov v primeru, da ste nagrajenec. Preklic o uporabi vaših osebnih podatkov iz nagradnih iger in promocijskih kuponov nam lahko pošljete na naš elektronski naslov info@icona-fashion.com, s pripisom “odjava”.

Trajanje hrambe podatkov

Vaše osebne podatke hranimo tako dolgo, dokler je potrebno za izpolnitev naših namenov obdelave podatkov. Po poteku tega časa vaše podatke izbrišemo ali anonimiziramo. V primeru, da se vaši podatki obdelujejo za namen izvajanja pogodbe, se vaši podatki hranijo ves čas trajanja pogodbenega razmerja. V določenih primerih čas hrambe podatkov določa zakonodaja, zato se podatki hranijo tako dolgo, kolikor je to potrebno zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti. Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja hranimo do preklica vašega oz. do vaše zahteve za izbris podatkov.

Pravice odstopa obdelave osebnih podatkov

V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico do dostopa podatkov, popravka in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov in izbrisa. V kolikor imamo vaše dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko kadarkoli prekličete svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov iz naše strani. V kolikor se vaši podatki obdelujejo, lahko kadarkoli zahtevate od nas potrditev za obdelavo podatkov, dostop do podatkov, ki jih o vas obdelujemo. Zahtevate lahko tudi čas hranjenja vaših osebnih podatkov. V kolikor smatrate, da so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo netočni ali nepopolni, imate pravico zahtevati popravek in dopolnitev. Izbris vaših osebnih podatkov lahko zahtevate, kadar niso več potrebni za izvajanje pogodbene obveznosti in kadar prekličete vašo privolitev obdelave podatkov. V kolikor se ne strinjate, da vaše podatke obdelujemo v celoti, lahko zahtevate tudi omejitev obdelave podatkov.

V določenih primerih, ob ustrezni pravni podlagi, se lahko vaši osebni podatki razkrijejo tudi tretjim osebam. Vaše osebne podatke lahko tako v primerih, ki so določeni s predpisi, posredujemo javnim organom, če je to potrebno za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali pa opravljanje njihovih uradnih dolžnosti.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi našim pogodbenim partnerjem, ki vaše osebne podatke obdelujejo po naših navodilih. Ti pogodbeni partnerji so lahko vzdrževalci spletnih strani, strežnikov in programov za delovanje, dostavljalci, oglaševalne agencije, itd. Pogodbeni partnerji ne bodo uporabljali vaše osebne podatke v svoje namene ali jih posredovali tretjim osebam, ampak izključno samo v naše namene, t.j. spletne strani www.icona-fashion.com. Iz naše strani je zagotovljeno, da sodelujemo samo z zaupljivimi pogodbenimi partnerji, ki imajo visoko stopnjo varnosti.

Zagotavljamo vam, da vaše osebne podatke ustrezno tehnično varujemo. Za ustrezno zagotavljanje varovanja vaših osebnih podatkov, se vaši podatki varujejo s posodobljeno programsko opremo, kjer se preprečuje nepooblaščene vdore in krajo osebnih podatkov.